Езиков курс по испански в Мадрид, Толедо и Аранхуес


 

UN VIAJE A TOLEDO, MADRID Y ARANJUEZ

Разговорен курс по испански език от 22 август до 26 август 2019

Да обогатим испанският си език, чрез опознаването на културно-историческото богатство на Испания

През Мадрид към Императорският град Толедо и към едно от най-важните места за Кралската корона на Испания – Аранхуес

Имаме удоволствието за 5-та поредна година да ви поканим на испанско езиково пътешествие!

За да се насладите на всичко това ви предлагаме един весел и приключенски начин да пътувате и да упражнявате испанския си език!

Предлагаме ви 5 дни (4 нощувки), в които да се потопите в испанската атмосфера и да практикувате езика в естествената му среда. С вас ще пътува лицензиран сугестопедагог по испански език /Ирена Младенова/, която ще ви помогне да надграждате езика и всички разговори да се случват на испански.

Препоръчваме ви да говорите през цялото време на испански език, а преподавателят ще ви помага, за да може това да се случва по най-лесния и ненатоварващ начин за вас!

Това пътуване е с цел практикуване на езика и за това е подходящо само за хора, които вече са го изучавали.

Мадрид

Езиков курс по разговорен испански в Мадрид

Столицата на Испания, която ще ни потопи в оживените си улички с многобройни заведения и весели испански компании, които се наслаждават на хубавото време и събират слънчеви лъчи на Plaza Mayor или на централния пазар Mercado de San Miguel. Кралският дворец „Palacio Real”, площада Puerta del Sol с емблемата на града – Мечето с ягодовото дърво, Нулевият километър, парк Ретиро с кристалният дворец и езерото и всички прекрасни сгради в централните части на града, които очароват всеки пътешественик. Да, Мадрид е кралски, модерен и пъстър, можем да му се наслаждаваме и една седмица. Но при цялото си разнообразие, столицата само загатва за богатствата на Испания. На около час път с влак или автобус, можем да открием удивителна атмосфера, колорит и романтика, които да наситят жаждата ни за красота и да дадат повод за много разговори на испански език, което е и нашата основна цел.

Толедо

Езиков курс по разговорен испански в Толедо

Толедо е едно от онези градчета, които могат да бъдат разгледани за ден, и в същото време дават усещането за необятност като култура, история и национална значимост. Не напразно го наричат Императорският град, тъй-като е бил седалище на управлението на Карлос I. Наричан е и „Градът на трите култури“, поради това, че в продължение на векове в него съжителстват християни, евреи и мюсюлмани. Това е дало особено отражение върху цялостния облик на Толедо. Някога важна стратегическа крепост на римляните, ограден от три страни от река Тахо, днес Толедо е застинал във времето – с изключително добре съхранена средновековна архитектура, с малки, каменни улички, тишина, спокойствие и уют. Градът е разположен амфитеатрално, между дебели крепостни стени. С изкачването се стига бавно и живописно до Замъка Алкасар, който в последните години е превърнат в седалище на Библиотеката на Кастилия и ла Манча и седалище на Музея на войската. В средните векове, Толедо е бил известен в Европа и Ислямския свят с производството на стомана. Тясно свързан е и с историята на Дон Кихоте де ла Манча – романът-шедьовър на Мигел де Сервантес. Интерес представлява и Готическата катедрала, която е особено красива и пищна. Обиколката на града задължително би трябвало да включва и разходка из еврейския квартал, където се спотайват символи и препратки като в роман на Дан Браун. Друга забележителност на Толедо е къщата на Ел Греко – испански художник от епохата на ренесанса, роден на остров Крит. Едни от най-плодоносните му години са именно в старата столица на Испания – център на изкуството и религията тогава. Тук той създава едни от най-значимите си творби. Едно посещение на Музея на Queso Manchego /Манчегското сирене/, би разкрило тайните на производството на прочутото сирене или кашкавал от Ла Манча. Потъването в атмосферата на този прекрасен град, разкриването на детайлите от неговата вековна история, разговорите на чаша вино и сирене-манчего са част от вълшебните съставки на обогатяването на испанския език. 

Аранхуес

Езиков курс по разговорен испански в Аранхуес

В посока югоизток на 47 километра от Мадрид ни очаква кралският замък Аранхуес, там където се срещат реките Тахо и Харама. Някога е бил резиденция на Бурбонските крале, особено през пролетта и лятото, както и ловна хижа. Проектиран като летен замък на Филип ІІ от Хуан Батиста де Толедо и Хуан де Херера – архитектите на Ел Ескориал. Следващите крале са го разширявали и украсявали и днес той привлича с добре подържаните си градини, величествени статуи и фонтани. Всичко това превръща Аранхуес в малък кралски оазис сред една селскостопанска равнина, известна с отглеждането на ягоди и аспержи. Пътуването до Аранхуес – посещението на замъка и разходката в градините му, описано с израза „разходка из градините е като сладка соната от 18 век“, е още един стимул за активирането на испанския език в естествена и в същото време наситена културно-историческа среда.

Програма:

22.08.2019 / четвъртък – Полет София-Мадрид. Пристигане в Мадрид в 11:10 ч. – придвижване с градски транспорт до хотел 3* за настаняване.

Следва опознаване на района и планиране на активностите в предстоящите дни. Разговори на испански език и запознаване на курсистите помежду им.

23.08.2019 / петък – Закуска.

Целодневна екскурзия до Толедо, с предварително закупена "Карта Толедо", която включва:

 • транспорт с влак Мадрид-Толедо-Мадрид
 • за да се придвижим от гарата на Толедо до центъра на града можем да използваме туристически автобус и да се насладим на панорамните гледки от втория етаж на автобуса
 • вход за Catedral Primada (без чакане на опашка) и с гид на испански език – продължителност 60 мин.
 • La Iglesia de Santo Tomé (donde se encuentra la obra maestra de El Greco "El entierro del señor de Orgaz")
 • La Sinagoga de Santa María la Blanca
 • El Monasterio de San Juan de los Reyes

24.08.2019 / съботаЗакуска.

Предстои един прекрасен ден в Мадрид!

Днес сме предвидили да разгледаме Palacio Real, с предварително закупен вход за избягване на опашките и с гид на испански език – продължителност около 1,5 часа.

Време за обяд и обсъждане на посещението в Кралския дворец.

Следва разходка по основните забележителности на Мадрид с местен гид и испано говорящи туристи. Тъй като тура не се заплаща, но изисква предварителна резервация, след обиколката всеки оставя на екскурзовода бакшиш, по своя преценка!

Свободно време, в което по желание на групата, може да се посети кино! Опитът ни показва, че това е едно занимание с изключително добро въздействие върху курсистите.

25.08.2019 / неделя – Закуска.

Следва екскурзия до Aranjuez с предварително закупени билети за влак. Разглеждане на Аранхуес и посещение на кралският замък.

26.08.2019 / понеделник – Закуска.

Освобождаване на хотела до 12:00 ч и оставяне на багажа в стая за багаж.

В този ден сме предвидили всеки курсист / или по желение група курсисти да има/т индивидуална задача и да обследва/т Мадрид по свой собствен начин и интереси. След това, когато всички са отново заедно ще се обсъдят впечатленията на всеки един.

Ще има определен час за събиране на групата при хотела. Взимане на багажа и с градски транспорт придвижване до Терминал 1, на летище Barajas за полетът до София.

Край на програмата!

Забележка: Програмата е примерна и може да има промяна в дните на провеждане на различните занимания, спрямо закупените входове за забележителностите, но всяка част от програмата ще бъде реализирана!

Всеки курсист преди заминаване ще получи актуална програма и инструкции за участие в курса.

Полетно разписание:

22.08.2019 София, Терминал 2 – 08:35 ч. – Мадрид, Терминал 4 – 11:10 ч.

26.08.2019 Мадрид, Терминал 1 – 19:50 ч. – София, Терминал 2 – 00:15 ч. на 27.08.2019

ПАКЕТНИ ЦЕНИ 

възрастен в двойна стая възрастен в единична стая
1480 лв 1790 лв

Цената включва:

 • Транспорт със самолет – полет София – Мадрид с авиокомпания България Ер, полет Мадрид – София с авиокомпания Раян Еър. Имате включени 2 ръчни багажа със следните размери 40х20х25 см (дамската чанта също е багаж) и куфар до 10 кг с размери 55х40х20 см

 • 4 нощувки в хотел 3* / в двойни стаи, в близост до центъра на Мадрид. 

 • 4 закуски в хотела

 • Целодневна екскурзия до Толедо с влак (около 33 мин / в посока); включва билет отиване и връщане с влак; включени входове за забележителностите; екскурзовод на испански език за посещението на катедралата; обиколка с туристически автобус на Толедо

 • Екскурзия до Аранхуес – включва билет отиване и връщане с влак (около 34 мин / в посока)

 • Обиколка с испански екскурзовод на централната част на Мадрид с продължителност около 2 часа / всеки оставя бакшиш за тура по своя преценка. Бакшиша е задължителен!

 • Посещение на Кралския дворец (Palacio Real) с екскурзовод на испански език за 1,5 часа (без да се чака на опашка за влизане)

 • Помощни материали с информация на испански език

 • Обучение и асистенция (през целия престой от лицензиран сугестопедагог)

 • Застраховка на стойност 5000 Е на ЗК Уника

Важно: Записвания за курса се правят до 01.07.2019 г. или до изчерпване на местата!

Цената не включва:

 • чекиран багаж до 23 кг/ 20 кг – при запитване ще ви предоставим цена

 • обяд и вечеря

 • входове за музеи неупоменати в цената включва (замък Аранхуес – 9 Е/ на човек); кино от 3,5 Е до 10 Е/ на човек; наем на колело и др. – ще се купуват на място при желание на курсиста

 • градски транспорт в градовете (примерна цена за Мадрид – карта за 10 пътувания 12,20 Е, може да се използва от няколко човека)

 • разходи от личен характер

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания! 

Начин на плащане:

 • депозит 50 % при записване
 • доплащане до 11.07.2019

Минимален брой на курсисти за провеждане на курса: 6 човека

Срокове за анулации и неустойки:

 • до 40 работни дни преди датата на заминаване – без неустойка
 • от 39 до 20 работни дни – 50% неустойка;
 • от 20 работни дни до деня на пътуване – 100% неустойка

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • самолет
 • автобус / микробус / влак (трансфери и допълнителни екскурзии)

Допълнителна информация:

 • пътуването до Испания е безвизово, с валидна лична карта или международен паспорт
 • няма медицински изисквания за ваксинации

В срок до 01.07.2019, ако не е събран минималния брой на курсисти, курсът ще бъде отменен и ще ви бъде възстановен депозита!

Забележка: не е възможно да се прави отстъпка в цената!

За кой е полезен този курс:

За всички, които обичат испанския език; за хора изучавали испански език, но имащи бариера да говорят.

Преди да ви запишем за този курс, нашият лицензиран преподавател сугестопедагог ще направи интервю с вас, за да можете да се запознаете и да добиете представа какво ще научите и какво точно представлява това обучение!

Очакваме Ви!

Нашият девиз е: „Аз говоря испански, пътувайки и забавлявайки се!

 

Лицензиран сугестопедагог Ирена Младенова

 

 

  Проектът се осъществява благодарение на туроператор