Курс по испански език в Барселона, Испания – 10-17.10.2015


UN VIAJE A BARCELONA – EN EL CORAZON DE LA CULTURA Y LA ARQUITECTURA!

ЕДНО ПЪТУВАНЕ В БАРСЕЛОНА – В СЪРЦЕТО НА КУЛТУРАТА И АРХИТЕКТУРАТА!

Пътувай и учи лесно испански език!

10 – 17 Октомври 2015

ezikovi-kursove-v-ispania-sugestopedia-езикови-курсове-в-испания-сугестопедия-valencia 4Да пътуваш и в същото време да учиш език е нещо повече от приключение!

Пътувайте с нас и се забавлявайте, учете с нас и се наслаждавайте, почивайте с нас и се потопете в красотата и живата среда на испанския език!

Предлагаме ви 8-дневен интензивен курс (28 уч. часа + 14 разговорни уч. часа – общо 42 уч. часа) в Барселона.

Подбрали сме за вас приятни апартаменти/хотел, където настанени удобно ще можете да се отпуснете и насладите на неусетното навлизане в дълбините на испанския език. Ежедневни обучения ще се провеждат от лицензиран сугестопедагог, часовете минават неусетно с много игри, песни и забавление. В следобедните часове, ще имате поставени задачи, които ще са свързани със забележителностите на Барселона, изследване на града и други. Вечерите ще имате разговорни часове с преподавателя, на които ще можете да споделите всичко, което искате, както и ще представите всичко, което сте проучили в самостоятелните задачи. Ще има вечери за испанско кино, бар или някоя лудория, защото испанския темперамент е бурен и весел 🙂

Ще научите много за културата и историята на втория по големина град в Испания и ще опознаете нравите на барселонци.

Защо избрахме за вас сугестопедията като метод на обучение?

Сугестопедията е съчетание от педагогика и психология. Това e оригинална система за ефективно усвояване на знания по позитивен и спонтанен начин ; без стрес, напрежение или умора; чрез умствена релаксация и ненапрегната концентрация, с помощта на изкуството.

Сугестопедичния метод е приложим към всеки един предмет на изучаване, но е най-познат и най-разпостранен в света в сферата на чуждоезиковото обучение поради това, че изключително бързо и ефективно се навлиза в основите на новия език и в рамките на тези учебни часове, неусетно, в приятна атмосфера, с много смях и забавление се започва непринудено разговаряне на изучавания език.

Към всичко това ние прибавихме живата среда, в която ще се потопим заедно и с интензивни занимания сутрин 4 учебни часа и 2 учебни часа вечер ще говорим езика на Сервантес и Колумб.

Ние предлагаме:

 • Дата на тръгване 10 октомври, дата на връщане 17 октомври 2015
 • 8 дневен интензивен курс по испански език с лицензиран сугестопедагог (42 учебни часа разпределени в: 28 сугестопедични часа и 14 разговорни часа с елементи на сугестопедия) – след курса се издава сертификат за завършен курс по испански по метода сугестопедия.
 • 7 нощувки/ 8 дни в апартаменти/хотел (в зависимост от броя на участниците)
 • 7 закуски
 • трансфер – летище-апартамет (хотел) -летище
 • застраховка на стойност 10 000 Е
 • 1 карта за 10 пътувания с градски транспорт
 • обучение и асистенция (през целия престой)

 • учебни материали

–––

Цена на целия пакет: 699 евро /заплаща се в лева по фиксинга на БНБ/

Цената не включва:

 • самолетен билет, който се купува в момента на резервацията – колкото по-рано вземете решение да се запишете в курса, толкова по-добра цена за самолетен билет ще намерим – вижте тук
 • обяд и вечеря (при настаняване в апартамент, възможност за готвене на място), обедни менюта в заведения, хранителни магазини и др.
 • препоръчваме закупуването на карта BARCELONA CARD – тази карта Ви дава възможност да ползвате цялата градска мрежа безплатно, много музеи безплатно, много музеи с намаление и някои ресторанти и кафанета с отстъпки. Може да се закупи такава карта за 3, 4 или 5 дни, ако я купим онлайн е с 10% отстъпка, ако се купи на място няма отстъпки – вижте линка: Тук
 • входове за музеи – ще се купуват на място при желание на курсиста
 • разходи от личен характер

За кой е полезен този курс?

За всички, които искат да учат испански език; за тези, които са учили,но все още са начинаещи; за хора изучавали испански език, но имащи бариера да говорят.

Преди да ви запишем за това вълнуващо езиково приключение, нашият лицензиран преподавател сугестопедагог ще направи интервю с вас, за да можете да се запознаете и да добиете представа какво ще научите и какво точно представлява това обучение!

Очакваме Ви!

Нашият девиз е „Аз говоря испански,пътувайки и забавлявайки се!“

Информация за град Барселона:

ezikovi-kursove-v-ispania-sugestopedia-езикови-курсове-в-испания-сугестопедия-barcelona 8

Барселона е един от най-посещаваните градове в Испания и всяка година посреща милиони туристи от цял свят. Историята и културата на града оставят без дъх посетителите. Дали ще седнете да пиете кафе пред Sagrada Familia или ще се изгубите из уличките и ще се озовете пред пристанището, от което тръгват лайнери по различни дестинации, каквото и да видите ще остави спомен във Вас и с радост ще си спомняте всеки един ден прекаран в този прекрасен град.

Барселона (Barcelona) е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания.
Първите сведения за населението на Барселона датират от Новокаменната ера, но самият град е основан като колония през І в. пр. Хр. от римляните, които нарекли колонията „Барчино” (Barcino). Няколко хиляди души живеели в колонията, която била оградена от защитна стена, останките от която могат да бъдат видени и до днес в старата част на Барселона. За повече от 200 години Барселона е била под мюсюлманско управление, последвано от християнска реконкиста, за да се превърне в графство на Династията на Каролингите, които управлявали Франкската държава и наследили Династията на Меровингите.

Влиянието на маврите и франките е оставило своя траен отпечатък върху Барселона, особено в по-старата архитектура на града. С появата на франките, Барселона и Каталония започват да оформят своя идентичност, различна от тази в Испания, като това е най-осезаемо в езика. Испанците и кастилците имат много арабски думи в говора, докато каталунците имат много френски. Ето защо каталонският не е испански език, а самостоятелен такъв, който е свързан с други римски езици.

Средновековието се оказва плодотворно за Барселона, тогава градът се установява като икономически и политически център на Западното Средиземноморие. Готическият квартал на Барселона (Barri Gotic) е свидетелство за блясъка и величието, на което се радва градът от ХІІІ-ХV век. Периодът от ХV до ХVІІІ век е време на упадък за Барселона, тогава градът се опитал да задържи икономическата си и политическа независимост. Разцветът на града започва отново в средата на ХVІІІ век с развитието на текстилната индустрия.
Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.

Саграда Фамилия (Sagrada Familia, Светото семейство, пълно наименование на каталонски Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família) е най-посещаваната и известна базилика в Барселона. Строежът започва през 1882 г., а през 1883 г. Антонио Гауди е назначен за главен архитект. През 1926 г. Гауди умира и строежът на храма спира. След него други архитекти допринасят за сегашното състояние на катедралата. Сградата не е окончателно завършена. Тази църква изобразява раждането, живота и смъртта на Христос. През ноември 2010 Саграда Фамилия е осветена и провъзгласена за базилика от папа Бенедикт XVI.

За Барселона и нейните забележителности може да се разказва много, но ще оставим вие да ни разкажете на испански – какво видяхте, какво преживяхте и какво правят испанците в свободното си време, как живеят те в един от най-посещаваните градове в света. 🙂

 

Проектът се осъществява благодарение на туроператор

rsp travel ezikovi pateshestviaЕтикети: езикови курсове в испания, учи език в испания, сугестопедия метод, курсове сугестопедагог, почивай и учи испански език, езикови курсове сугестопедия испания, валенсия езикови курсове, курс по испански език, езиков курс по разговорен испански, езиков курс по испански сугестопедия, испански език сугестопедия, учи испански език чрез сугестопедия, метод сугестопедия испански език, обучение по испански език, езиково обучение по испански език в испания