Курс по италиански език в Рим


ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ПО ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК В РИМ

ДАТА: 11.06 – 18.06.2016

8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ

езиков курс по италиански в рим италия

Вие сте учили италиански, имате познания по езика, но искате да го практикувате в жива среда, да говорите и да обогатите знанията си! Заповядайте на едно Езиково Пътешествие в Рим. Ние ще Ви потопим в атмосферата на града и заедно ще практикуваме този приказен език!

По време на курса и всички организирани мероприятия разговорите се водят на италиански език (всеки колкото може), ще имате непрекъсната помощ от асистента, който ще е с Вас и ще Ви помага с езика. По време на престоя Ви ще има винаги игри и викторини, които целят да напредвате с езиковите си познания по един лек и приятен начин. Възползвайте се пълноценно от това време! Ежедневните занимания с асистент ще са по 4 астрономични часа на ден! В свободното Ви време ще имате самостоятелни езикови задачи, във Ваш интерес е да ги спазвате както и да говорите помежду си на италиански!

ПРОГРАМА

11.06.2016 – Пристигане на летище Рим и трансфер до апартамент за настаняване. Запознаване на курсистите. Ориентир по карта и всички магазини в близост до мястото на настаняване. Кратка разходка из града (квартала). Раздаване на индивидуални задачи на курсистите. Свободно време.

12.06.2016 – „По стъпките на известните кинопродукции“ – разходка из Рим с екскурзовод на италиански език. Игра тип викторина за разбиране и споделяне на всичко научено по време на разходката из града.

Свободно време и самостоятелна работа по индивидуалната задача.

13.06.2016 – Кулинарен ден. Ще се запознаете с особеностите на италианската кухня, нравите и обичаите в храненето на италианците. Ще съставите меню, ще пазарувате и ще сготвите вкусна италианска храна, на която после ще се насладите заедно 🙂 Свободно време и самостоятелна работа по индивидуалната задача.

14.06.2016 – Културен ден. Подготовка по тема с необходимата терминология и посещение на кино (ако има подходящо културно мероприятие ще го посетите с асистента). Обсъждане на филма и всичко, което е научено по време на прожекцията.

15.06.2016 – Посещение на Вила д’Есте ( Villa d’Este). Вила д’Есте е едно от любимите места в Италия на холивудските звезди. В градината има 11 нива на водни атракции и 51 фонтана. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Трансфер до Вилата (около 40 км от Рим), разходка с разказ на италиански език и езикови игри за разбиране. Свободно време и самостоятелна работа по индивидуалната задача.

16.06.2016 – Ден за представяне на индивидуалната задача. Всеки старателно е подготвил материалите си и разказва (показва) всичко, което е успял да подготви сам през свободното си време.

17.06.2016 – Среща разговор с италианец и представяне на всеки курсист, споделяне на впечатления от Италия и италианците, както и научаване на нови интересни неща за италианския живот. Закриване на курса с посещение на типичен италиански бар.

18.06.2016 – Трансфер до летище и заминаване за България.


Цена: 615 евро / плащане в лева по фиксинга на БНБ/  

Отстъпка 3% от пакетната цена:

при записване на двама участника заедно;

при 100% плащане при записване;

при довеждане на нов участник – възможност за комбинирани отстъпки до 5% от пакетната цена.


Пакетната цена включва:

 • асистент и езиков треньор – 4 астрономически часа на ден / 7 дни

 • подготвени игри и материали, с които ще се работи по време на 7-те дни

 • трансфер до Вила д’Есте и входна такса

 • 1 билет за кино (или друго занимание от културния афиш)

 • 7 нощувки в апартамент

 • трансфер летище/апартамент/летище

 • застраховка на стойност 5 000 Е за целия престой

Цената не включва:

 • самолетен билет София-Рим-София. Колкото по-рано се закупи билета, толкова цената ще е по-ниска!

 • хранене – настаняването в апартамент позволява да си пазарувате и приготвяте храна на място

 • градски транспорт – придвижването ще е предимно пеша, но ще се ползва и градски транспорт

 • разходи от личен характер

По преценка на асистента на място може да има разместване в програмата по дни, но всичко от програмата ще бъде реализирано!

Очакваме Ви!

Нашият девиз е „Аз говоря италиански, пътувайки и забавлявайки се!“

Информация за град Рим:

Рим – “Вечният град”, “Превъзходен град” и “Градът на Седемте хълма” днес е съчетание между наследството оставено от древните римляни и творенията на съвременните граждани на италианската столица. Европейски и ексцентричен по рода си притежаващ всичко: папи, художници, поети и владетели. Прелестната му светлина и пищни пейзажи, изглеждат като изтъкани от романтика, а три-хилядната му история, култура и национална кухня могат да прелъстят всеки един, докоснал се до тях. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот и е привличал посетители в продължение на над 2000 години.

Вечният Рим е синоним на история- етруски гробници, имперски храмове, раннохристиянски църкви, средновековни камбанарии, ренесансови дворци и барокови базилики. Улиците обикновено преминават покрай статуя, триумфална арка, фонтан или некропол от римско време. Надписите на латински са навсякъде. Каменните руини и средновековните фасади също. Всичко е история. Това го превръща в предпочитана дестинация за туристите от цял свят. Колизеумът, Римският пантеон, площад Навона, Императорските форуми, Фонтан ди Треви са само част от множеството забележителности, които трябва да бъдат посетени при посещението на града. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Животът в Рим е забавление, а забавлението е пред Вас за да се докоснете до него и да му се насладите.

Проектът се осъществява благодарение на туроператор

rsp travel ezikovi pateshestvia